Bent u al klaar voor het vaarseizoen?

Bent u al klaar voor het vaarseizoen?

De koude wintermaanden zitten er weer bijna op. Veel booteigenaren zijn druk bezig hun vaartuig op te knappen voor het aankomende vaarseizoen. Velen uit de pleziervaart vinden het lastig een keuze te maken uit de vele anti-fouling methoden. De normale, biocide-houdende coating is steeds minder in trek vanwege haar milieuonvriendelijke eigenschappen. Gelukkig zijn er tegenwoordig duurzame manieren om uw motor-, zeilboot of jacht in topconditie te houden.

Het Ultrasone Anti-Fouling Systeem is in combinatie met een harde, corrosiewerende coating even effectief als een koperhoudende Anti-Fouling coating. Dit is bewezen door Milieucentraal, dat samen met Lamers System Care, de HISWA en andere anti-fouling leveranciers een test heeft opgezet.

Een voorwaarde voor een effectieve werking van het systeem is dat de scheepshuid bij aanvang schoon moet zijn. Daarnaast moet het systeem zorgvuldig worden geïnstalleerd om optimale geluidsoverdracht te realiseren. Het apparaat verbruikt slechts 3,6 Watt per transducer, waardoor het zeer geschikt is voor de pleziervaart.

We zijn verheugd met dit resultaat en zijn blij dat we mochten samenwerken met Milieucentraal, HISWA en ENDURES voor deze test.

Alternatieven anti-fouling