Lamers System Care betreedt nieuwe markten

LSC and industry plant

Lamers System Care B.V. heeft grote stappen gemaakt met foulingpreventie voor industriële toepassingen. Er worden voortdurend nieuwe toepassingen ontdekt, van chloorverdeel-rekken en pomphuizen tot ophoping in leidingen.

Terwijl de maritieme industrie steeds meer gewend raakt aan de term ‘Ultrasoon’, leert de industrie nu pas over de voordelen van ultrasone aangroeipreventie. De geografische locatie van de plant beïnvloedt de manier van koelen. Degenen die dicht bij de kust liggen, gebruiken vooral zeewater om hun systemen te koelen. Gelukkig is LSC klaar om jarenlange ervaring met het voorkomen van aangroei te delen!

Ultrasoon in de industrie

Productieleidingen die grondstoffen verdringen, kunnen een mineraal residu achterlaten aan de binnenkant van de leiding. Dit minerale residu wordt scaling genoemd. Scaling vormt zich in lagen en indien onbehandeld kan de diameter van de buis tot nul worden teruggebracht. Tijdens dit proces wordt de productie-output verminderd totdat deze onvermijdelijk moet worden gestopt om het leidingwerk te demonteren en schoon te maken. Microscopische cavitatie, veroorzaakt door het Ultrasoon systeem, vermindert de opbouw van kalkaanslag, waardoor meer stroming en meer productie-output mogelijk is. Bovendien kunnen de reinigingsintervallen worden verlengd, wat de operationele kosten verlaagt.

Zoet water van industriële installaties tot drinkwatersystemen kan bacteriën bevatten die zich aan de binnenkant van leidingen nestelen om biofilm te creëren. Indien onbehandeld kan dit tot ernstige problemen leiden, bijvoorbeeld: microbiologisch geïnduceerde corrosie (MIC). MIC zorgt ervoor dat de binnenwand van de leiding corrodeert en wordt vaak pas opgemerkt als deze gecorrodeerd is tot aan de buitenmuur. Defecte leidingen kunnen leiden tot onvoorziene reparaties of zelfs gevaarlijke situaties. Ophoping van bacteriën in leidingen die water verdringen is normaal, maar dit moet worden gemonitord en gecontroleerd. Biofilm in drinkwatersystemen kan leiden tot verwondingen en in het ergste geval tot legionella besmetting die zelfs de dood tot gevolg kan hebben. De kernactiviteit van LSC was gebaseerd op het voorkomen van biofilm binnen de maritieme industrie. Hoewel de eigenschappen en soorten bacteriën in zout water verschillen van zoet water, werkt de methode van ultrasoon fouling preventie hetzelfde.

Maintenance

LSC was aanwezig op hun eerste Industriebeurs in Maintenance Gorinchem. Dit bevestigde de vraag naar duurzame oplossingen om biofilm te voorkomen en kalkaanslag in leidingen en koelers te verminderen. LSC kijkt ernaar uit om samen te werken met de nieuwe relaties die zijn aangegaan en hen te helpen bij het verlagen van de operationele kosten en schonere leidingen.

Neem contact op met info@LSCare.nl voor meer informatie over het Ultrasoon Anti Fouling-systeem en kom erachter wat het systeem voor u kan betekenen.