Slimme lekdetectie: vind en verhelp lekkages

SONAPHONE lek detectie

Als u met perslucht werkt, weet u dat lucht alles behalve gratis is. Zelfs een kleine lekkage kan oplopen tot hoge kosten. De lekkages vallen vaak pas op wanneer ze uitzetten. Maar hoeveel Euro’s zijn er in de tussentijd weggeblazen? “Hoe hoger de druk, des te groter het luchtverlies en de onnodige kosten. In verouderde persluchtsystemen gaat wel 20% van het totale persluchtverbruik verloren door lekkages. De kosten van lekkage bij een lek van 3mm en een druk van 7 bar beloopt al gauw €1.300,- per jaar” (Atlas Copco, 2023).

Hoort u ergens een sissend geluid langs het leidingwerk? Dan is er sprake van een grote lekkage. Deze lekkages verspillen veel perslucht en dragen bij aan een serieuze kostenpost. Hoort u geen sissend geluid? Dan kan er stiekem nog veel lucht ontsnappen. De meeste lekkages zijn klein en niet hoorbaar, waardoor ze lang blijven lekken. Moet uw compressor harder werken om dezelfde druk en luchtstroom te leveren? Valt het op dat er perslucht wordt verbruikt terwijl productie geen perslucht afneemt? Daalt de druk in uw persluchtleidingnetwerk? Dan zijn er zeer waarschijnlijk meerdere kleine lekkages.

Uiteraard wilt u dit probleem voorkomen. Met de Sonaphone Leak detection set vindt u de kleinste lekkages die op tijd verholpen kunnen worden. Met de Asset Management app stelt u een route in zodat alle service monteurs de inspectie punten kunnen nakijken. Zo voorkomt u onnodige lekkages. Wanneer er toch een lekkage is, kan deze gelijk worden gerepareerd. Vervolgens stelt de Sonaphone een rapport op om te laten zien hoeveel kosten u bespaart. Zo kun je jouw investering altijd verantwoorden.

Wilt u meer informatie over de Leak detection set van Sonaphone? Neem dan contact met ons op via info@LSCare.nl. We helpen u graag verder met het verminderen van de kosten.