Beunkoeler bescherming voor LNG bunker schip

Lamers System Care heeft recentelijk de installatie van het Ultrasoon Anti-Fouling systeem op een nieuw LNG bunkerschip verricht. Er is één Sonihull8 systeem geïnstalleerd ter bescherming van 4 beunkoelers (2 op stuurboord, 2 op bakboord).
LNG is een afkorting van Liquid Natural Gas, in het Nederlands ook wel vloeibaar aardgas genoemd. Het is een vloeistof met een extreem lage temperatuur. Het volume van LNG is 600 maal kleiner dan van aardgas bij normale atmosferische druk. Deze volumereductie is ontzettend groot.
LNG verbrandt schoner dan diesel waardoor 95% minder uitstoot van fijnstof en 80% minder uitstoot van stikstofoxiden ontstaat. Het heeft ook 15%-25% minder uitstoot van CO2. Het is dus een milieuvriendelijker alternatief om schepen schoner te laten varen. Om deze reden zullen meer en meer schepen overgaan op deze brandstof. LNG bunkerschip ‘FLEXFUELER 001’ van Titan LNG is een drijvend tankstation dat andere schepen van LNG-brandstof kan voorzien.
Het Sonihull8 systeem dat op dit LNG bunkerschip is geïnstalleerd HJHebunkeris preventief, milieuvriendelijk en heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Het systeem kan worden aangestuurd met 110-240 VAC of 22-30 VDC en beschikt verder over een alarmmelding, acht onafhankelijk transducers en een volledige eventlog history. De controlebox registreert alle voorkomende foutmeldingen zodat de bemanning altijd geïnformeerd is over mogelijke onjuistheden, mits het systeem niet wordt uitgeschakeld.