Lamers System Care aanwezig op de Innovation Expo 2018

Op 4 oktober 2018 vond de tweejaarlijkse Innovation Expo plaats in Rotterdam. De Innovation Expo, een bijeenkomst georganiseerd vanuit de Rijksoverheid, richt zich op de bekendheid van, voornamelijk Nederlandse, innovaties uit verschillende sectoren voor een mondiale markt. Het thema van de Innovation Expo 2018 was dit jaar dan ook: “Global challenges, Dutch solutions”.
De Rijksoverheid wil milieuvriendelijke innovaties voor het gebruik van antifouling (aangroei werende verf) in de pleziervaart stimuleren. Daarom krijgen deze speciale aandacht tijdens de Innovation Expo. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, HISWA Vereniging en Waterrecreatie Nederland richten zich samen op innovaties op het gebied van alternatieven voor biocide houdende antifouling. Lamers System Care was dit jaar onderdeel hiervan.

Op 5 oktober werd in navolging van de Innovation Expo een innovatie themadag georganiseerd met als onderwerp “Biocide-vrije antifoulingsystemen”. Hier was Bob Lamers van Lamers System Care aanwezig om mee te spreken in het panel over alternatieve antifouling. Ook vanuit het EBA (European Boat Association), de vereniging van Europese boot eigenaren, is een sterke behoefte naar alternatieve oplossingen voor antifouling. De belangrijkste wensen die naar voren kwamen waren onder andere de mogelijkheid om het zelf te installeren en een product dat er voor zorgt dat de boot meerdere jaren onderhoudsvrij is.

Tijdens de Innovation Expo en themadag werd duidelijk dat duurzame en milieuvriendelijke antifoulingsystemen een enorme vlucht aan het maken zijn. Het RIVM heeft onlangs een rapport gepubliceerd waarin verschillende antifoulingsystemen worden besproken, waaronder antifouling op basis van ultrasound. Lamers System Care levert Ultrasoon Anti-Fouling systemen van Sonihull, waarvan er in 12 jaar tijd wereldwijd al meer dan 27500 keer geïnstalleerd zijn.

Download RIVM Report ‘Antifouling systems for pleasure boats’ (PDF)