Hoe werkt Ultrasone Anti-Fouling

Hoe werkt Ultrasone Anti-Fouling

Het principe van het ultrasone systeem is decennia oud en vindt haar toepassing in bijvoorbeeld de medische wereld om bepaalde cellen (micro-organismen) te doden. Daarnaast ontdekte de Amerikaanse marine dat hun onderzeeërs biologische aangroei hadden op de scheepsrompen, maar niet op het gebied dicht bij de sonarinstallatie. Dit fenomeen werd grondig onderzocht en het werd duidelijk dat er een interessante relatie bestaat tussen de ultrasone geluidsgolven en eencellige bacteriën.
Helaas zijn sindsdien verschillende ontevreden experimentele initiatieven met het fenomeen Ultrasone anti-fouling uitgevoerd, wat heeft geleid tot aanzienlijke negatieve geruchten in de markt. Onze aanpak is echter gebaseerd op een systeem met het unieke recept van een combinatie van de transducers die “weinig stroom verbruiken” en de intelligente software. Ons andere waardevolle principe is het feit dat we gebruik maken van de resonantie van de rigide constructie om het ultrasone signaal te transporteren. Er worden geen transducers in de vloeistof geplaatst, maar alleen in de ‘droge zone’ van de constructie geïnstalleerd. (stalen plaat, beun koeler deksel, filterhuis, dragende lagerblok van de schroefas) Dit resulteert in het feit dat de transducers sterk gefocust en gecontroleerd worden. Bovendien maakt het systeem het mogelijk dat 8 transducers gelijktijdig ultrasound uitstoten, wat het effect en de grote van de behandelde gebieden aanzienlijk verhoogt.

Zeer precies afgestemd op de verschillende soorten micro-organismen, voorkomt het ultrasone systeem dat de organismen vanaf het allereerste moment kunnen groeien en in vroege stadia zelfs worden verwijderd. Het systeem is volledig onderhoudsvrij. Het aantal installaties groeit snel omdat onze lijst met referenties een significant aantal gebruikers met variabele applicaties laat zien. Naast alle applicaties zien we een snelle groei van het aantal Box-koelers met serieuze positieve resultaten.
De installatie van een ultrasoon systeem is eenvoudig. Het schip hoeft niet te worden gedokt. De installatie kan op elk moment worden gedaan. Het systeem heeft een constante 220 VAC nodig, die 24/7 ingeschakeld moet zijn. Het verbruikt 10 – 20 Watt per transducer. Het systeem heeft een interne registratie die de uren in werking registreert. In het geval van een stroomstoring zal het systeem automatisch opstarten nadat de stroomtoevoer is hersteld en zal de standaard geregistreerde waarde gebruiken.
De zeer belangrijke eigenschap is dat dit systeem een preventief systeem is. Dit betekent dat het absoluut noodzakelijk is om te beginnen met een schoon oppervlak, of het nu gaat om een koelbox, een persoon, een filter, een boegschroef of een romp. Dus als een schip schoon is, moet het systeem uiterlijk binnen een week worden geïnstalleerd vanaf het vaartuig dat weer in contact komt met water. Dit is een belangrijke voorwaarde.

Werkings principe van Ultrasone Anti-Fouling

Het unieke van Ultrasone Anti-Fouling is de combinatie tussen de transducers die “weinig stroom verbruiken” en de intelligente software, waardoor de transducers zeer gericht en gecontroleerd worden gestuurd. Het systeem voert een zeer nauwkeurig afgestemd programma uit van verschillende frequenties en stroomverbruiken.
De transducers moeten worden gelijmd met speciale industriële lijm op de te behandelen oppervlakten. Het metaal transporteert de ultrasone signalen naar de vloeistof (meestal water) en diffundeert daardoor volledig door het medium (zie afbeeldingen). Deze diffuse ultrasone golven zullen de biofilm voorkomen en zullen deze zelfs in de vroege stadia verwijderen. Dientengevolge voorkomt het ultrasone anti-fouling systeem vervuiling, aangroei, bacteriën, verstopping en blokkering.

Vanwege het feit dat de uitgezonden echografie op verschillende frequenties werkt, die alleen biofilm vermijden en eencellige organismen vernietigen, is het niet schadelijk voor het milieu zoals vissen, dolfijnen, walvissen of mensen.

Het systeem heeft een constante stroomvoorziening nodig die 24/7 beschikbaar moet zijn. Het verbruikt maximaal 20 Watt per transducer.

Het systeem vereist geen onderhoud

Vanwege het feit dat ultrasone antifouling een preventief systeem is, is het noodzakelijk om te beginnen met een schoon oppervlak.
De installatie van het ultrasone anti-fouling systeem is zeer eenvoudig. Het schip hoeft niet in droogdok. De installatie kan op elk moment worden gerealiseerd. Alleen rompbeschermingsinstallaties vereisen droogdokken om de ballastwatertanks te bereiken, indien van toepassing.