Ultrasoon Anti-Fouling Systeem

Feit of Fabel ?

Ultrasoon Anti-Fouling Systemen bestaan inmiddels meerdere jaren in de markt. Er bestaat een duidelijke relatie tussen Ultrasoon geluid en het doden van eencellige bacteriën. Dit is inmiddels wetenschappelijk aangetoond. Ook is uit onderzoek gebleken dat de frequenties van het Ultrasoon signaal tussen de 20 en 60 kHz het meeste effect hebben, waarbij duidelijk de 23 kHz de belangrijkste is. Uiteraard is dit sterk afhankelijk van met welke soort bacterie we te maken hebben en dat is ook weer sterk wisselend per regio en watertemperatuur.

Is Ultrasoon toepasbaar ter bestrijding van aangroei in de scheepvaart?

Dit is een duidelijke JA! Inmiddels zijn er ongelooflijk veel aantoonbare projecten en situaties waarin de toepassing van Ultrasoon Anti-Fouling heeft geresulteerd in significante reductie van aangroei tot compleet voorkomen van aangroei. Een handvol voorbeelden staat vermeld op onze website, bij rubriek ‘referenties’. Maar er zijn veel meer succesverhalen die krachtig bevestigen dat Ultrasoon wel degelijk een serieuze oplossing is voor dit grote probleem in onder andere de maritieme sector.
Wat zijn dan de problemen / issues / tekortkomingen?
Helaas is er in de markt veel aangerommeld met Ultrasoon wat geresulteerd heeft in scepsis en enige vorm van negativiteit over Ultrasoon. Enkele veel voorkomende situaties die hebben bijgedragen aan deze teneur:

En nu?

Op de vraag ‘Ultrasoon Anti-Fouling – Feit of Fabel?’ kunnen wij eenduidig krachtig antwoorden: Feit! Het enige echte belangrijke is dat aan bepaalde kritische voorwaarden wordt voldaan. Dit is zeer belangrijk om Ultrasoon te kunnen toepassen als systeem ter voorkoming van biofilm en aangroei.

De 4 gouden Ultrasoon Anti-Fouling regels!

Meer weten of een afspraak maken?

Heeft u vragen over onze oplossingen? Bel +31 (0) 413 275 647